top-Η Αυθεντική Καππαδοκία-Πάσχα 2022

Η Αυθεντική Καππαδοκία-Πάσχα 2022

 

 

ΠΑΣΧΑ 2022

Η αυθεντική ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Επτά (7) Ημέρες - Έξι (6) Διανυκτερεύσεις

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 21 AΠΡΙΛΙΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για πρώτη φορά, με έξι (6)διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία

Ένας συγκλονιστικός κόσμος που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη για το ιστορικό, το φυσιολατρικό, το αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό ανάγλυφό του. Εκπληκτικές εικόνες από απόκοσμα τοπία, μαγευτικούς οικισμούς, υπόσκαφα και μοναδικές κατασκευές.

Η επίσκεψη μας καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, σε επτά (7) ημέρες το απάνθισμα των περισσοτέρων πλευρών της Καππαδοκικής γης, σε μία ανεπανάληπτη γνωριμία με τον συγκεκριμένο προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη απεικόνιση του.

 

1η ημέρα Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά την πτήση μας από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιείται η άφιξή μας στην Καισάρεια, νωρίς το απόγευμα ( στις 16:00) τη μητρόπολη των Καππαδοκών. Θα ακολουθήσει μια μικρή πρώτη γνωριμία – περιήγηση καθώς θα κατευθυνόμαστε για το υπερπολυτελές ξενοδοχείο μας

( Radisson Blu Kayseri ) στο κέντρο της πόλης. Θα αξιοποιήσουμε τον υπόλοιπο χρόνο απολαμβάνοντας τους πολυτελείς χώρους του και το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του ( Forum ).

Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου : ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ - ΚΕΡΜΙΡΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Καππαδοκία με επίσκεψη στα πρόσφατα ανακαινισμένα τείχη και το ιστορικό κέντρο της Καισάρειας . Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, την γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Θα ακολουθήσουμε πορεία προς τις γειτονικές περιοχές του Ανδρονικίου και της Κερμίρας, δύο σπουδαίες παλαιές Ελληνικές κοινότητες, σε πραγματικά απόκρυφες θέσεις, με τις εκκλησίες της Αγ. Τριάδος και της Παναγίας αντίστοιχα.

Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στην κοινότητα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμέϊκα αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους.

Όλες οι παραπάνω κοινότητες αποτελούν ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό με αμιγώς μη τουριστικές περιοχές που έχουν συγκλονιστικό ιστορικό υπόβαθρο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Μ. Σάββατο 23 Απριλίου: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΙΝΤΖΕΣΟΥ - ΚΟΡΑΜΑ - ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ - ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΑΒΑΝΟΣ -ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας, αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα καταλήξει αργά το απόγευμα στο Προκόπι. Επισκεπτόμαστε το Ιντζέσου (Χωριό του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωάννη Αναστασιάδη.) και κατόπιν πηγαίνουμε να θαυμάσουμε τους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της χριστιανικής πίστης, με τις υπέροχες βραχοεκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στα Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο - δείπνο - διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Κυριακή-Πάσχα 24 Απριλίου : ΣΙΝΑΣΟΣ - ΤΖΑΛΕΛΑ - ΣΟΓΑΝΛΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΑΝΑΚΟΥ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στη πανέμορφη Σινασό, που χαρακτηρίστηκε ως «Όασις εν τη ερήμω, νήσος εν τω πελάγει, αστήρ εν τω σκότει και Αθήναι εν τη Μικρά Ασία», όπου και θα επισκεφτούμε την Εκκλησία των Κωνσταντίνου & Ελένης, θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά την απαραίτητα στάση για τσάι, θα συνεχίσουμε στην Τζαλέλα (Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός) με τις πολλές και πανέμορφες λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους, τα Ποτάμια (Χωριό του Αγίου Γεωργίου. Καταλήγουμε στην Μαλακοπή όπου θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία της και θα θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Προσπερνώντας την Ανακού, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο - δείπνο - διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα Δευτέρα 25 Απριλίου : ΝΕΑΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχό πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας θα συναντήσουμε την Νεάπολη όπου και θα επισκεφθούμε τον λόφο του Βυζαντινού κάστρου και τον μοναδικό ανασκαφικό χώρο( ΚΑΥΑSEHIR ).Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά της Αριανζού θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του αγίου Παντελεήμονα (Κόκκινη Εκκλησία). Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγι 7 χλμ., εκπληκτικής ομορφιάς, όπου και θα περιηγηθούμε στις βράχοεκκλησιές και τα ασκηταριά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο - δείπνο - διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα Τρίτη 26 Απριλίου : ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΣΚΙ ΓΚΙΟΥΜΟΥΣ - ΜΙΣΤΙ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή της Νίγδης, όπου επισκεπτόμαστε το λαξευτό μοναστήρι «Εσκί Γκιουμούς» του 10ου αιώνα, με τις υπέροχες εικονογραφίες. Κατά την επιστροφή μας κάνουμε μια γρήγορη στάση στο Μιστί όπου θα επισκεφθούμε τον μοναδικό δισυπόστατο Ναό των Αγ. Βλασίου και Βασιλείου . Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο - διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα Τετάρτη 27 Απριλίου : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά από περιήγησή μας στην Καισάρεια όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο , αποχαιρετούμε την υπέροχη γη της Καππαδοκίας. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, γεμάτοι με αλησμόνητες εντυπώσεις.

 

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο: 695€

Διαφορά μονόκλινου: 340€

 

      Πτήσεις:ΤURKISH AIRLINES (ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ)

 1. TK1882 Y  TH 21APR  SKGIST HS1 0930 1050

 2. TK2012 Y  TH 21APR  ISTASR HS1   1250 1410

 3. TK2013 Y  WE 27APR  ASRIST HS1 1500 1630

 4. TK1893 Y  WE 27APR  ISTSKG HS1   1915 2035


      Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Καισάρεια

 • ΔΥΟ (2) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο

        Radisson Kayseri 5*****deluxe https://www.radissonhotels.com

 • ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4****SUP

         https://www.mustafacappadociaresort.com/en (ΠΡΟΚΟΠΙ)

 • Ημιδιατροφή καθημερινά.

 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

 • Έλληνες έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Ασφάλεια COVID-19( επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση νόσησης ή καραντίνας )


     Δεν περιλαμβάνονται:

 • Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων (145€)

 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια.

 • Ποτά στα Δείπνα.

 • Φιλοδωρήματα (tips) 5€ στον οδηγό & 5€ στον ξεναγό

 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.

 

 
Login-iconLogin